Jonny Roelofsen har solgt 50% av aksjene sine i Roelofsen Horse Trucks i Raalte til den norske forretningsmannen Bjørn Rune Gjelsten. Med dette salget tar Roelofsen Horse Trucks et viktig skritt for å garantere selskapets vekst og kontinuitet. – I Bjørn Rune Gjelsten har vi funnet en solid partner som vil samarbeide med oss om strategi og politikk fremover, forklarer Jonny Roelofsen (57).

Som en av de største produsentene av luksushestebiler i Europa, er Roelofsen Horse Trucks (grunnlagt i 1987) en viktig aktør på markedet. Selskapet kan karakteriseres som en ekte familiebedrift, der Roelofsen sine døtre Dominique (29) og Fabiënne (26) også spiller en viktig rolle. Investoren Bjørn Rune Gjelsten (63) er en suksessfull forretningsmann, og i tillegg til sine forretningssuksesser er han også kjent for sine store sportslige prestasjoner innen offshore-motorbåtracing, noe som gjør ham til verdensmester og europamester flere ganger i perioden 1998 – 2006. I flere år har nordmannen også involvert seg i hestesport gjennom datterens hoppkarriere. Dette brakte ham i kontakt med Jonny Roelofsen, og siden han kom i kontakt med familien Roelofsen fikk han også mer kunnskap om selskapet. Dette førte til en forretningssamtale som endte i investeringen i selskapet. «Roelofsen hestebiler er et kvalitetsprodukt og en solid familiebedrift», sier Gjelsten. «Ryttermarkedet vokser og min ambisjon er å støtte selskapets fremtidige vekst».

Oppkjøpet passer inn i de tidligere uttrykte vekst ambisjonene til Jonny Roelofsen, og for noen måneder siden kunngjorde at han hadde kjøpt en stor tomt med bygningsareal i Raalte. «Ingenting endres i forretningsdriften, og alt forblir det samme for våre kunder,» forklarer Roelofsen. «Men med en partner som Bjørn Rune Gjelsten, velger vi vekst og utvidelse av merkevaren vår, både nasjonalt og internasjonalt.»